Några testverktyg för webbläsare/browsers

Det är bra att testa olika webbplatser och webbapplikationer i olika webbläsare och på olika plattformar. IETester är en fet klient som man kan ladda ned och testköra olika versioner av Internet Explorer. Med det verktyget kan man snabbt köra olika webbläsartest.

Det är många som svär över fixar för IE6 och numera även IE7. Här kan man se aktuell användningsstatistik för stora webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari och Opera. IE6 används numera av strax över 1% av internetpopulationen och IE7 av 3,4% (mer om webbstatistik och webbanalysfinns på webbstatistiksystem.se).

Om man inte vill använda en fet klient kan man testa on-lineverktyg som är lite sämre en verktyg/feta klienter. Ett on-lineverktyg som det kan vara värt att testa är browsershots.org – detta verktyg ger en skärmdump när man kör det. Man får bara en sida i taget, så det tar ett tag att använda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>