Rensa cache för att kunna testa webbplatser korrekt

Om man jobbar med tester av webbplatser så är det inte ovanligt att det kan se ut på ett sätt i din webbläsare jämfört med hur det ser ut hos till exempel en kollega (och ni har samma webbläsare). Att det ser olika ut i olika webbläsartyper som Internet Explorer, Google Chrome, Safari och Firefox är “standard”, men att det är olika utformning när man har samma webbläsare och samma webbläsareversion, då börjar det bli krångligare. Då kan det vara så att du har saker/inställningar lagrat i din cache. Problemet är vanligast i Internet Explorer.

Detta kan till exempel bero på att dina utvecklare har lagt upp ny kod. Du har den gamla lagrad på din dator och ser därför inte det nya.

För att bli av med detta så kan man köra två kommandon i den så kallade Command Prompt:en. Dra igång en sådan. Och sedan matar du först in ipconfig /release och trycker return, då rasslar det till lite (en massa text radas upp) och du tappar din internetuppkoppling. Avvakta lite och mata sedan in ipconfig /renew följt av return.

Då borde du ha en tömd cache och borde se den senaste versionen av koden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>